+32 478 09 42 45 - Mail ons
Ledenportaal
  • Home
  • Over ons
  • Dienstverlening
  • Lid worden
  • Galerij
  • Contact

Wie zijn wij?

Wij zijn een vzw mobiele signaalgevers en wegkapiteins die jarenlange ervaring hebben met motorrijden en het begeleiden van groepsactiviteiten op de openbare weg. Wij zorgen ervoor dat uw evenementen veilig en vlot verlopen. Bent u organisator van een wielerwedstrijd nieuwelingen, junioren, beloften, elite zonder contract, profs, loopwedstrijden, duathlon, triatlon, dan kan u ons contacteren voor de begeleiding van uw wedstrijd. Verder is onze specialiteit ook het begeleiden van motorische en niet motorische groepen op de openbare en hen veilig van punt A naar punt B te brengen.

Dit gebeurt met motorrijders, die speciaal opgeleid zijn voor wedstrijden en of begeleidingen op de openbare weg te begeleiden, omdat het nemen van een risico wel vaker voorkomt. Onze mobiele signaalgevers / wegkapiteins hebben oog voor onvoorziene omstandigheden, die zou kunnen opduiken tijdens uw evenement. Wij doen dit op een professionele manier, dit wil zeggen: het verkennen van het parcours, maken van afspraken met de inrichter en of de politie.

Onze motorrijders zijn uitgerust met de nodige radiocommunicatie voor de ontvangst van radiotour tijdens wielerwedstrijden. Voor andere begeleidingen maken we gebruik van ons eigen communicatie systeem. Sinds kort leveren wij ook pilootwagens (rode of groene vlag) die in elke wedstrijd of bij een openbaar evenement verplicht zijn.

Ook kan men bij ons terecht voor ceremonie aangelegenheden. Het begeleiden van een uitvaartplechtigheid of huwelijksceremonie, zodat uw familie of genodigden probleemloos lange afstanden mee kunnen volgen met de wagen. Onze leden hebben kennis van de begeleidingsregels en de wetgeving op het wegverkeer. Zij dragen ook steeds de verplichte motorkledij en proberen ook steeds een begrijpend contact te leggen met de weggebruikers op de openbare weg buiten uw evenement. Om geen misverstanden te krijgen worden onze vergoedingen steeds op voorhand besproken met de organisator en vastgelegd.

Onze missie

Onze hobby motorrijden combineren met het begeleiden van sportevenementen en alle rijdende groepen / colonnes op de openbare weg. Op vraag van organisatoren proberen we iedere opdracht tot in de puntjes uit te werken, zodat evenementen op een verkeersveilige manier kunnen plaats vinden. Onze motorrijders zijn in heel Vlaanderen inzetbaar en beschikken over de nodige kennis van de wegcode en het begeleiden van groepen. Omdat veiligheid heel belangrijk voor ons is, hebben we ook aandacht voor onze pilootwagens, die inzetbaar zijn voor allerhande evenementen. Onze vzw is semi professioneel ingesteld en wil een oplossing zijn voor elk evenement op de openbare weg in Vlaanderen

Ons doel

Motorrijders opleiden tot bekwame wegkapiteins / mobiele signaalgevers. Geen enkele instantie kan een wettelijk brevet van opleiding afleveren als wegkapitein, het is in Belgie ook niet verplicht, interne opleiding aan onze leden is dan aangewezen. Ons samen in te zetten voor de veiligheid en het begeleiden van deelnemers tijdens groepsevenementen zowel met een competitief als niet-competitief karakter. Om dit doel te verwezenlijken kunnen wij allerhande activiteiten organiseren.