+32 478 09 42 45 - Mail ons
Ledenportaal
  • Home
  • Over ons
  • Dienstverlening
  • Lid worden
  • Galerij
  • Contact

Onze dienstverlening

Ondersteuning

We staan klaar voor elke beveiliging en ondersteuning van alle evenementen op de openbare weg: wielertoeristen, triatlons, marathons, wielerwedstrijden, truck – en trikesruns.

Verkenning

Indien nodig maken wij uw parcours op GPS en verkennen we dit op voorhand!

Voorbereidingen

Iedere begeleiding vraagt steeds een andere voorbereiding en dit bespreken we steeds met de organisator.

Meegenieten

De mogelijkheid om genodigden van uw evenement mee te laten genieten op de moto. Wettelijk verplichte motorkledij: helm met CE certificaat, motorjas, stevige lange broek, lederen handschoenen en laarzen.

Wielertoerisme en andere colonnes op de openbare weg

Voor grote groepen op de openbare weg is de begeleiding door motorrijders nog nauwelijks weg te denken. Het steeds drukkend wordend verkeer en de plaatselijke obstakels langs onze Belgische wegen vormen een gevaar voor de passage in groep.

Onze motards zijn geoefend om een goede communicatie te vormen tussen de begeleidende groep en het andere wegverkeer. Ook hebben wij oog voor groepen een veilige doorgang te bieden waar obstakels en andere onverwachte onveilige situaties zich voordoen. Onze motards zijn ervaren en hebben kennis wetgeving en de gedragsregels voor de begeleiding van groepen.

Wij bezitten een totaalpakket die we kunnen aanbieden voor verschillende evenementen.

Wielerwedstrijden

Voor wielerwedstrijden beschikt de vzw VLAAMSE MOTO SIGNAALGEVERS over een gespecialiseerd team. We selecteren onze motorrijders die speciaal worden ingezet voor wielerwedstrijden. In dit team zitten ex-wielrenners en motorrijders met een hart voor het wielrennen.

Iedereen beschikt over een vergunning Cycling Vlaanderen van mobiele signaalgever tot piloot motard, ook zijn deze moto's uitgerust met de radio ontvangst radiotour wielerbond.

Om een wielerwedstrijd goed voor te bereiden houden wij nauw contact met de organisator. Desgewenst helpen wij mee met het maken van het parcours op gps. Het parcours van een wielerwedstrijd wordt ook steeds 2 a 3 dagen voor de wedstrijd door het team op voorhand verkend, zo kunnen wij onvoorziene obstakels nog beter inschatten.

Naast de inzet van onze mobiele signaalgevers, leveren wij ook een bordjesman of ardoisier die in sommige wielerwedstrijden verplicht zijn, ook deze personen hebben de cursus 'TIMING CYCLING VLAANDEREN' gevolgd en beschikken hier ook over de nodige vergunning.

Om het geheel van een wielerwedstrijd af te ronden kunnen wij ook motards leveren voor de verslaggeving van uw persmedewerkers.

Ook voor wielerwedstrijden kan onze pilootwagen worden ingezet. Deze beschikt eveneens over de ontvangst van radiotour.

Onze signalisatie

De signalisatie kan worden aangepast voor verschillende opdrachten

We leveren ook signalisatiewagens. Deze signalisatie is te gebruiken door organisatoren van groepsritten op de openbare weg en kan worden aangepast zowel voor wielerwedstrijden, als wielertoeristengroepen of een konvooi. Het maakt deel uit van het Koninklijk besluit houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg voor fietsers of evenementen in groep. Onze motards en wagens staan met radio communicatie onderling in contact met elkaar en dit voor een betere veiligheid!